Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tulevan kirjan ja muiden tuotteiden esittelyä Turun kirjamessuilla lokakuussa 2021

Turun kaupunkikuva on muuttunut kiihtyvään tahtiin. Aikoinaan muutosten alkuunpanijoina toimivat puutalokortteleissa riehuneet kymmenet laajat tulipalot. Pohjoismaiden suurimman kaupunkipalon 1827 jälkeen Turkuun rakennettiin huomattava määrä komeita kivitaloja.

Toisen maailmansodan pommituksissa Turku oli tärkeä strateginen kohde, ja satoja rakennuksia tuhoutui. Sotien jälkeinen kiivas jälleenrakentamisen aika vei vanhoilta rakennuksilta arvostuksen, ja niitä purettiin surutta pois modernin ja tehokkaan betonirakentamisen tieltä.

Syksyllä 2021 ilmestyvän kirjan sivuilla pääset näkemään välähdyksiä vaihtoehtoisesta Turusta. Näitä näkymiä saisimme maamme vanhimman kaupungin kaduilta katsella, jos suuri määrä arvorakennuksia olisi purkamisen sijaan päätetty kunnostaa.

Olen piirtänyt kirjaan kaupunkimme kauneimpia ja merkittävimpiä kadonneita rakennuksia ja muita rakennelmia. Olen kirjoittanut taloille tarinat kokoamalla kansien väliin rakennusten historian kiinnostavimmat vaiheet ja yksityiskohdat. Kymmenet kaupunkilaiset ovat elävöittäneet kadonneiden talojen tarinoita muistoillaan niistä ja niiden ympärillä hyörineestä elämästä.

Kirja ilmestyy arviolta marraskuussa 2021.

Verkkokaupassani on myynnissä Kadonnut Turku -julisteita, t-paitoja ja tauluja.