Tieto- ja taidekirja 2021

Kirjassa esitellään kuvan ja sanan keinoin 22 Turusta purettua rakennusta.

Kadonnut Turku sisältää jokaisesta rakennuksesta kiehtovaa tietotekstiä sekä kaupunkilaisten muistoja ja Facebook-kommentteja. Lisäksi kirjaan on haastateltu 18 turkulaista - moni varsin tunnettujakin.

Joku tuo kirjaan asiantuntijan näkökulmaa, toinen kertoo eläviä ja vauhdikkaitakin lapsuusmuistojaan keskustan kulmilta ajalta, jolloin kaupungin kadunvarsia vielä koristivat kymmenet komeat, vanhat kivitalot.

Kirjassa ei keskitytä purkamisten kauhisteluun, vaan herätetään ilolla ja ylpeydellä uudelleen henkiin näitä arkkitehtien ja rakentajien taidonnäytteitä.

Kirjan voit tilata tästä linkistä.

Romaani 2003

Olvi-säätiön kirjallisuuspalkinto

Helsingin Sanomien kirjallisuus-palkintoehdokas

Sota jossain Euroopan kolkassa. Karu vankileiri ja sodan väsyttämät vartijat. Mirjana 14 vuotta - ja jotain, mistä ei voi kertoa. Muutamaa vuotta myöhemmin Mirjana asuu toisessa kaupungissa, kaukana päättyneestä sodasta ja kuitenkin lähellä sitä. Alkava sotasyyllisyysoikeudenkäynti pakottaa käymään uudelleen läpi menneisyyden, kivun ja häpeän. Pihlajamäki kuvaa väkevästi ja jännittävästi nuoren naisen matkaa läpi sodan ja myös kasvua kärsimyksen yli.Siitä ei voi kertoa on rankka ja koskettava romaani siitä, mitä väkivalta tekee ihmiselle ja mitä sota on yksilön ja naisen näkökulmasta. Teos myös muistuttaa, että sodassa kukaan ei ole voittaja.

Alla kirjan arvostelu:

https://kiiltomato.net/tiina-pihlajamaki-siita-ei-voi-kertoa/

Kirjan voit tilata tästä linkistä.

You Can't Tell About It

You Can’t Tell About It / Siitä ei voi kertoa

Novel now available as an Amazon eBook.

It doesn’t matter where the war happened, who the opposing forces were, or what justifications were given. After the dust settles, after the dead are removed, the work of survival continues for the living. The world seeks justice, but at the cost of retraumatizing the innocent.

Tiina Pihlajamäki’s You Can’t Tell About It explores the aftermath of a fictional eastern European conflict reminiscent of the Bosnian War in the mind of a young girl, Mirjana, who remained relatively unscathed by the atrocities experienced by so many others. Or did she? How can even the victim know when memories are the new enemy and what you can remember you can’t recount.

Although fictional, You Can’t Tell About It tackles the difficult and generally overlooked subject of the effects of conflict on children in the same spirit as The Diary of Anne Frank and Zlata’s Diary.

“You Can’t Tell About It isn’t light reading, but in its weightiness it offers a lot to think about. It speaks to and touches the reader. After reading it, your own small, every-day problems take on a new scale.” -Amira Al Bayaty, 15.10.2003 Kiiltomato

English language rights available for a printed book.

Romaani 2006

10-vuotiaan Jussin mielestä maailmassa on virhe. Ihmiset eivät noudata hänen sääntöjään. Appelsiinin arkistoidaan sängyn alle! Perunat ja kastike pidetään lautasella erillään!Kun arki ei toimi, Jussi pistää ranttaliksi.5-vuotiaan Oskarin äiti puolestaan ihmettelee, mikä hänessä on vikana, kun hän ei ole osannut kasvattaa lastaan. Taaperona Oskari ihastutti älyllään, mutta nyt ongelmia tulee niin pihalla kuin päiväkodissakin. Jussin ja Oskarin kohdatessa myös aikuisten silmät aukeavat sille, miten rajulla törmäyskurssilla lapset ovat muiden kanssa. Tätä Rant. Ta. Li. kuvaa jännittävästi lapsen silmien kautta. Pihlajamäki pureutuu toisessa romaanissaan erilaisen lapsen asemaan yhteiskunnassa, jossa elämä raamitetaan "normaalien" ehdoilla.

Alla kaksi kirjan arvostelua:

https://kiiltomato.net/tiina-pihlajamaki-rant-ta-li/

Kirjan voit tilata tästä linkistä.