Kuka Tiina Pihlajamäki?

Olen vuonna 1966 syntynyt erityisluokanopettaja, kirjoittaja, piirtäjä ja yrittäjä. Asun monien vaiheiden jälkeen jälleen rakkaassa kotikaupungissani Turussa. Kyllä, olen syntynyt Heidekenillä.

Taiteilijan tytär olen siksi, että molemmat vanhempani olivat monella mittapuulla taiteilijoita, kaunosieluja, boheemeja oman tiensä kulkijoita ja elämänhallinnaltaan vähintäänkin haparoivia.

Synnyin vuonna 1966 ja kasvoin lapsirikkaassa ja monenlaisia elämän haasteita kohdanneessa perheessä. Opin arvostamaan koulutusta ja ahkeraa työntekoa tärkeinä keinoina pystyä vaikuttamaan omaan elämään.

Nuorena tyttönä sain tärkeää työkokemusta Hesburgerilla, jolla silloin oli vasta muutama toimipaikka Turun seudulla. Myös hoitajan työ lastenkodissa on ollut avartavaa. Monenmoista muutakin on tullut koettua mm. Turun Sanomilla ja Wärtsilässä.

Luostarivuoren lukiosta kirjoitettuani opiskelin ensin kieliä Åbo Akademissa. Vaihdoin kuitenkin alaa, ja valmistuin kasvatustieteen maisteriksi. Toimittuani kymmenen vuotta luokanopettajana pätevöidyin erityisluokanopettajaksi.

Nautin lasten kanssa työskentelystä ja hienoista työkavereistani. Minua on kuitenkin useiden vuosien ajan huolestuttanut opettajan työn muuttuminen yhä vaativammaksi. Opetussuunnitelmat ovat ajat sitten karanneet kauas realismista, mikä rasittaa tunnollista opetusväkeä kohtuuttomasti. Työn painopiste on siirtynyt liikaa palavereihin ja asiakirjatyöhön, aina vain kauemmas ja kauemmas kiireettömästä lasten kohtaamisesta.

Olen kirjoittanut kirjoja kiireisen perhearjen tiimellyksessä. Nyt kun poikani ja tyttäreni jo asuvat omillaan, on teinivuosina harrastamani piirtäminen tuntunut jälleen hienolta tavalta rentoutua ja tuulettaa korvien väliä.

Näillä kotisivuilla esittelen luovia tuotoksiani vuosien varrelta. Olen kirjoittanut kaksi romaania. Olen kirjoittanut, kuvittanut ja kustantanut puretuista rakennuksista kertovan Kadonnut Turku -kirjan. Olen kehittänyt Temppukerhon ja siihen liittyvät liikuntakortit lasten taitojen kehittämiseksi.

Voit seurata töideni etenemistä Instagramistani @taiteilijantytar.

Ajoittain kirjoitan myös blogia, jossa herättelen eloon perheeni historiaa linkittäen sitä itselleni merkityksellisiin Turun alueisiin. Tekstien pohjalta kirjoitan lähivuosina kirjan perheeni vaiheista.

Tällä hetkellä työn alla on hienon taiteilijapersoonan, Matti Rag Paanasen muistelmakirja.

Tuotteitani voi tilata tämän sivuston verkkokaupastani.