You Can't Tell About It

An award-winning novel about a war in Europe, a prisoner camp and a young girl's journey to the war crimes tribunal.


The English edition is now available as an Amazon eBook!

Click here!

Tästä pääset lukemaan blogiani!

Kirjoitan äitini tarinaa, omia lapsuusmuistojani ja perheeni historiaa 1950-1970 -luvun Turussa.

Kupittaan siirtolapuutarha

Olen keväällä 2022 koonnut Kupittaan siirtolapuutarhan säilyttämisen tueksi raportin, jossa on paljon tietoa puutarhasta ja sen säilyttämistaistelun vaiheista.

Helmikuussa 2023 Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden yleiskaavan, jossa puutarha pääosin säilyy ja sen toimintaa kehitetään avoimemmaksi.

Klikkaa tästä, niin pääset lukemaan tiedoston!

Uusin blogiteksti!

Vuodenajat vaihtuvat parantolassa

Lauantai 20.2.2021 klo 8:00 - Tiina Pihlajamäki

Anna heräsi päiväunilta, kun sängyn jalkopäähän kopsahti pullanpala. Keittiöapulainen jakoi pullat joka päivä. Niissä ei juurikaan ollut sokeria tai munaa, mutta olihan se pulla kumminkin. Joskus sattui saamaan kaksikin pullanpalaa. Käytävälle oli katettu jokaiselle valmiiksi muki, johon kaadettiin hiukan kahvia ja paljon maitoa.

Anna_sairaalassa_varikorjattu_taitos_korjattu.jpg

Lounaan jälkeen alkoi kauhea meteli. Ensin ei tajuttu, mistä se aiheutui. Poikien huoneen Jaakko juoksi kertomaan, että lapsia oli juuttunut hissiin. Se oli pysähtynyt kerrosten väliin, ja lapset kiljuivat hädissään kuin he eivät enää ikinä pääsisi sieltä pois. Hoitajat juoksivat sinne tänne ja yrittivät selvittää, miten hissin saisi liikkumaan. Lapset olivat olleet hississä jo puoli tuntia, ja moni innokas potilastoveri oli käynyt vuorollaan heitä jututtamassa, kun viimein yksi hoitajista löysi syyn: hissin ovi oli jäänyt ylimmässä kerroksessa auki. Kun se suljettiin, surahti hissin moottori, ja se nytkähti viimein ylöspäin. Vielä nukkumaan mennessään Anna kuuli pakokauhun kirkunan korvissaan.

Lue lisää »

Avainsanat: tuberkuloosi, toipilas, 1940-luku, Satalinnan sairaala, Kauvatsa

Lisää kirjoituksia