Ainekohtainen erityisopetus ja muita vinkkejä

Opettaja-lehdessä 18.12.2023 oli pitkä juttu koulumme erityisopetuksesta ja minun kehittämästäni ainekohtaisen erityisopetuksen mallista. Klikkaa yllä olevaa kuvaa, niin pääset lukemaan jutun!

Tämän sivuston otsikon Opetus alta löytyy lisää tietoa ainekohtaisesta erityisopetuksesta. Sivulla on myös joitain erityisopetukseen tekemiäni monistepohjia. Pääset sivulle klikkaamalla tästä:

Opetus

You Can't Tell About It

An award-winning novel about a war in Europe, a prisoner camp and a young girl's journey to the war crimes tribunal.


The English edition is now available as an Amazon eBook!

Click here!

Klikkaa kuvaa!

Turku-pyyhe 24€

Kadonnut Turku -kirja 39€

Perheeni tarinaa 1950-1970 -luvun Turussa.

Kupittaan siirtolapuutarha

Olen keväällä 2022 koonnut Kupittaan siirtolapuutarhan säilyttämisen tueksi raportin, jossa on paljon tietoa puutarhasta ja sen säilyttämistaistelun vaiheista.

Helmikuussa 2023 Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden yleiskaavan, jossa puutarha pääosin säilyy ja sen toimintaa kehitetään avoimemmaksi.

Uusin blogiteksti!

Lionsien joulupaketti

Tiistai 20.2.2024 - Tiina Pihlajamäki

Ovella ei ollutkaan naapurin Liisa. Kynnyksen takana seisovilla kahdella miehellä oli tumma puku, vaalea paita, kravatti kaulassa ja hattu kädessä. Hiukset oli leikattu lyhyiksi ja he puhuivat erikoisen kohteliaasti.

“Oletteko te Anna (sukunimi)?”

“Juu, kyllä.” Äiti näytti hämmentyneeltä. Hän varmaan pelkäsi, että jotain ikävää oli tapahtunut.

“Me olemme Turun Lions Clubista. Meillä olisi teille joulupaketti.”

Äiti hiljeni. Hän seisoi ja katsoi, niin kuin minä ja pikkuvelikin seisoimme ja töllötimme, kun miehet kumartuivat nostamaan käytävältä suuren, ruskean pahvilaatikon. Sen ympärillä oli minun kämmentänikin leveämpi punainen rusetti, ja he kantoivat sen keittiön pöydälle.

“Mitä siinä on? Onko se meille?” äiti lopulta kysyi.

“Se on teidän koko perheelle,” miehet hymyilivät.

“Kiitos”, äiti sai sanottua. “Kiitos paljon.”

“Hyvää joulua!” miehet sanoivat ja lähtivät. He olivat näyttäneet pelottavilta puvuissaan, mutta kasvot olivat ystävälliset.

Äiti otti veitsen ja alkoi heti avata laatikkoa. Kun hän sai pahvilippaa raotettua vähän, kurkistin laatikkoon ja ehdin nähdä jauhopussin. Äiti penkoi laatikon sisältöä ja yhtäkkiä hän löi sen kiinni ja sanoi: “Jaaha, ei nyt tutkitakaan sen enempää.”

Sininen_seinakello_1200px.jpg

Lue lisää »

Avainsanat: joulu, Lions Club, ulkovessa

Lisää kirjoituksia